Een korte biografie

Een korte biografie als ervaringsdeskundige,
geestelijk verzorger, coach en therapeut.


Een lange reis heb ik afgelegd om de rust te vinden in mezelf en ik wens jou te ondersteunen om het geluk en de rust in jezelf te hervinden.

Ik ben geboren met een aangeboren aandoening. Hoewel mijn ouders dachten dat ik binnen afzienbare tijd dood zou gaan streed ik om een volwaardig bestaan. Tot in mijn puberteit heb ik meer dan twintig operaties ondergaan in vijf verschillende ziekenhuizen. Daarna ging het mis, ik voelde me minderwaardig en mislukt met school, studie en werk. Niet veel later begon het gebruik van drank en drugs. Na jaren kreeg ik het besef hieraan iets te willen doen. De eerste kennismaking met bio-energetica volgde. Later volgden wekelijkse gesprekken met een psychiater. Medicatie weigerde ik te nemen want er moesten andere manieren zijn.

Ik ben lichaamswerk gaan doen, dynamische meditaties bij Osho, bio-energetica en rebirthing sessies waren mijn redding.  Nadat ik veel emotionele lading kwijt was, kwam ik meer tot rust en kon ik meer aanschouwen en meer naar binnen keren. Ik mediteerde bij een boeddhistisch genootschap, volgde retraites in kloosters in binnen- en buitenland bij Dominicanen, Benedictijnen en de Broeders en Zusters van Jeruzalem. Ik kwam als pastor in contact met levensvragen van jongeren en ouderen. Ik begeleidde mensen in acceptatie van het leven waarbij ook verlies en rouw en dankbaarheid en liefde een plaats kregen.

Een elfdaagse zitmeditatie gaf me uiteindelijk rust en heeft mij op grond van eerdere inzichten geleerd alles onder ogen te zien en te zijn met wat is. Deze meditatie in stilte en gewaarwording betekende voor mij een reis door de donkere nacht van de ziel; zoals Johannes van het Kruis, de middeleeuwse mysticus het uitdrukte. Ik verwerkte mijn oude trauma’s en kwam terug op aarde. Deze ervaring gaf mij de levenservaring, mede door de opleiding tot non-duaal therapeut, dat alles welkom is vanuit de eenheid van het hart.

Hiernaast ben ik docent Zhineng Qigong; een eenvoudige, langzame, en daardoor diepgaande Chinese bewegingsleer.

Na deze lange weg wens ik iedereen het geluk te leven vanuit het hart, voor jezelf en voor anderen en als jij dat wilt en het moment geschikt is kan ik je op dit pad begeleiden.

%d bloggers liken dit: